• tik tok

Kalesija otvorila Ured za dijasporu

Nov 11, 2022

Opština Kalesija oformila je Ured za dijasporu, a sve kako bi se uspostavila dobra saradnja sa stanovništvom koje boravi i radi van granica Bosne i Hercegovine te kako bi im se olakšalo pribavljanje određene dokumentacije za građenje, ivestiranje ili za lične dokumente.

Cilj otvaranje Ureda za dijasporu je da, u saradnji s dijasporom, doprinese uspješnoj realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, stavljajući na taj način potencijal dijaspore u funkciju lokalnog razvoja i doprinoseći boljem kvalitetu života na području Kalesije.

“Kada naši sugrađani dođu na odmor u Kalesiju od sada neće gubiti svoje dragocjeno vrijeme hodajući od kancelarije do kancelarije kako bi se informisali šta im je potrebno za građenje, investiranje ili neku dokumentaciju jer će sada sve informacije imati na jednom mjestu što će im sigurno pomoći i olakšati”- rekao Sead Džafić, načelnik Opštine Kalesija. On je dodao veliki broj  građana iz Kalesije privremeno živi i radi u inostranstvu i većina njih želi ostvariti saradnju sa matičnom opštinom kao i dati svoj doprinos  u razvoju Kalesije.

U narednom periodu Općina Kalesija će oformiti i Registar dijaspore, a svi oni koji imaju bilo kakva pitanja mogu se informisati putem e-maila dijaspora@kalesija.ba ili putem viber i telefonskog broja  00 387 61 163 159, u kancelariji koja je otvorena od 08:00 do 16:30 od ponedjeljka do petka ali i putem društvenih mreža, odnosno putem facebook stranice Ured za dijasporu – Općine Kalesija. 

(Balans/ Opština Kalesija)