• tik tok

Hatić i Golubović od Tik Tok meča zaradili više nego prosječan građanin BiH za dvije godine

Sep 5, 2022

Tik tok meč Kristijana Golubovića i Mirze Hatića koji je odigran prije tri dana, glavna je vijest na ovoj društvenoj mreži.  A zašto bi čudan duel dvojice kriminalaca bila uopšte vijest? Odgovor je jednostavan: Zarada.

Meč je pratilo oko 3.500 hiljade osoba, a Hatić je skupio preko 2 miliona TikTok bodova dok je Golubović skupio oko 1,8 miliona. I nisu zaradili imaginarni već pravi novac. Za pet minuta trajanja ovog Tik Tok meča i nearitkulisanog konstantnog uzvikivanja i pozivanja zaluđene mase sa “Hajmo, tapkajte, dijelite, šerujte, giftujte” zaradili su oko 10.000 eura. Naime, od dobrih poznavalaca Tik Toka saznajemo da je milion bodova oko 5.000 eura, tako da prostom matematikom možemo izračunati koliko je koji od učesnika zaradio. Blizu 10.000 hiljada eura zaradio je i jedan i drugi osuđivani kriminalac. To je suma novca koju građanin BiH sa prosječnim primanjima, ne može zaraditi ni za dvije godine rada.

Postavlja se logično pitanje, zašto bi bilo ko gledao ovaj meč, a posebno davao novac jednom od pomenutih “igrača”? Čime se to masa oduševljava i ko to gleda? Odgovor znaju oni koji daju novac osobama poput Golubovića i Hasića.

Ono što je primjetno je to da su Građani BIH sve češće su korisnici ove društvene mreže kao i „gifteri“ određenih igrača.

Inače, u ovom meču pobijedio je Hatić. Ono što je zanimljivo da obojica stavljaju akcenat da ne žele širiti mržnju i nacionalizam, dok sjede pod zastavama i obilježjima svojih država. Možda tom jefitnom retorikom privlače narodne mase koje se rado odvajaju od novca u korist pomenute dvojice.

Cijeli meč pregledajte u narednom videu:

(Nataša Tadić)