• tik tok

Grupa vijećnika SDP-a Tuzla: Ne poznajemo ideju bezidejnih i jeftinih preletača

Jul 5, 2024

Foto: Printscreen

Nakon što je u javnost nedavno izašla lista kandidata za Gradsko vijeće Tuzle za predstojeće Lokalne izbore, a na kojoj nisu imena nekoliko dosadašnjih vijećnika, grupa njih oglasila se saopštenjem za javnost u kojem su naglasnili da su dosljedni ideji SDP-a, bili na listi ili ne.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što se dole potpisani članovi SDP-a nisu našli na listi za Gradsko vijeće Grada Tuzle za nadolazeće lokalne izbore, ili su, pak, odustali od liste zbog objektivnih razloga, pojavio se čitav niz špekulacija kojima se u javnosti licitira na način da će se upravo ta imena pojaviti na listama nekih drugih stranaka, da su im ponuđene neke druge funkcije, pozicije i slično. U cilju pravovremenog i ispravnog informisanja, a ne obazirući se na izvor tih informacija, kao ni na to ko ih u javnost plasira želimo ovim putem, vas informisati, a članstvu i simpatizerima SDP-a jasno i glasno poručiti da ideja socijaldemokratije živi pod kožom dole potpisanih članova kojima nije bitno da li trenutno obnašaju neku  funkciju ili ne i da, kao takva, nije podložna nikakvim drugim uticajima ili političkom trgovinom. Želimo naglasiti da smo u političkom smislu oduvijek bili vođeni samo principima jednakopravnosti, socijalne pravde i temeljnih ljudskih prava i sloboda i od tog kursa ne mislimo odustati. 

Ideja koju kao dugogodišnji SDP- ovci u nosimo u srcu, jednostavno, ne poznaje filozofiju bezidejnih, jeftinih, “preletača” koji, nažalost, sve češće kreiraju politički život  našeg društva.

Zauvijek dosljedni ideji i svom SDP-u. 

Drugarski pozdrav,

Smrt fašizmu! 

Merima Softić Sprečić 

Alen Kapidžić 

Elvis Baraković

Elvir Bijedić 

Alen Ovčina 

Miodrag Tanasilović

(Balans)