• tik tok

Gradsko vijeće Tuzla: Po Amri Kahrimanović će se zvati jedan od gradskih parkova

Feb 28, 2024

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle vijećnici su osudili monstruozno ubistvo Amre Kahrimanović, uz preporuku Vladi i Skupštini TK i drugim nadležnim organima za sankcionisanje odgovornih i poduzimnje hitnih preventivnih mjera za kadrovsko i tehničko jačanje MUP-a TK sa ciljem zaštite građana.

Osuda zločina je usvojena na inicijativu vijećnice Esane Kavazbašić Huskanović koja je kazala da se i sama plaši za svoju i sugurnost svoje djece.

„Ja se ne osjećam sigurno, majka sam četvero djece. Uputili smo preporuku Vladi i Skupštini TK. Inicijativa je podnesena da se park u Tuzli nazove po Amri Kahrimanović“, istakla je vijećnica Kavazbašić Huskanović.

Na sjednici se obratio i Amrin sin koji je je naglasio svirepost ubistva svoje majke. On je istakao da bi porodica voljela da se po njegovoj majci nazove gradski park u Turalibegovoj ulici.

„U moju majku je ispaljeno šesnaest metaka, ona ej nedužno ubijena od strane sistema“, kazao je Damir Hodžić.

Nakon održanog vanrednog Kolegija GV-a Tuzla, vijećinci su podržali inicijativu da se po Amri nazove park. Inicijativa će ići u dalju proceduru. Jedan od prijedloga je bio i da se park zove: Park žrtava femicida Amra Kahrimanović.

(Balans)