• tik tok

( FOTO) Vrijeme kroz Zlatarsku ulicu

Aug 26, 2022

Galerija ” Oblik” iz Tuzle organizovala je u četvrtak navečer zanimljivu izložbu forografija ,,Vrijeme kroz ulicu” autora Samira Aganovića. Izložba je postavljena u Zlatarskoj ulica u Tuzli, a fotografije pokazuju upravo tu ulicu u različitim situacijama od kraja 1980-tih godina do danas.

Na izložbi je prikazano 14 fotografija koje su nastale tokom proteklih 35 godina.

“Većina fotografija je rađena starom tehnikom u crnom-bijelom filmu. To mi je bilo interesantno da poredim to sve i kroz tehniku i kroz vrijeme u ovoj ulici. Mislim da se kroz fotografije mogu vidjeti radnje koje su u ulici. Vidimo da je tu nekada bio kazandžija, još zlatara, Foto Bosna, puno tih nekih zanatlija koji više ne rade. Velike su promjene u principu”- rekao je Samir Aganović.

Ova izložba samo je dio kulturnh događaja koji se organizuju u Zlatarskoj ulici, a sve uz inicijativu tuzlanskog umjetnika Mirsada Hadžiefendića koji vodi Galeriju” Oblik” i istoimenu školu crtanja.

“Tako sada 31.avgusta imamo izložbu najmlađih, Škole crtanja “Oblik”, a sve će biti obogaćeno koncertom studenata Muzičke akademije”- najavio je Hadžiefendić.


(Balans)