• tik tok

(FOTO) Naše tuzlansko kolo: Članovi Koraka nade i Panonije zajedno zaigrali

Jul 8, 2024

Foto: Adis Srabović

Članovi Centra “Koraci Nade” Tuzla zajedno su sa vršnjacima iz Folklornog ansambla “Panonija” nastupili danas na Trgu slobode u Tuzli, a sve uz podršku Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek”.

Prisutni građani imali su priliku uživati u različitim i zajedničkim koreografijama po kojima je poznat Folklorni ansambl “Panonija”.

Projekat “Naše kolo tuzlansko” predstavlja aktivnosti socijalnog uključivanja i jačanja potencijala djece i mladih sa invaliditetom, putem usvajanja folklornog plesa, pokreta, pjesme, te zajedničkog predstavljanja naučene kooreografije.

“Zajednički defile kroz centar grada i izvođenje osmišljenih koreografija za građanstvo, je izuzetna prilika za naše korisnike da pokažu kako se i uz određena ograničenja itekako može plesati i zajedno širiti osjećaj pripadnosti zajednici i širiti kulturnu baštinu kojoj pripadamo. Folklorna grupa Centra “Koraci nade” djeluje u okviru provođenja terapije plesom i pokretom i sa svojim koreografijama učestvuje na različitim međunarodnim festivalima”- kazali su iz Centra.

(Balans)