• tik tok

(FOTO) Lukavački ronioci obučeni za napredno ronjenje

Dec 5, 2022

Članovi “Eko-ronilačke grupe invalida” iz Lukavca proteklog vikenda polagali za napredne ronilačke kategorije, a testiranje je organizovano na jezeru Kop Šićki Brod.

Tako su bila organizovana polaganja za zvanja Advance open water diver, Deep diver, Recue diver, Underwater Navigation, Divemaster i Instructor Underwater Navigation.

“Ovo je bila prilika da unaprijedimo svoje znanje i vještine i ista iskoristimo u narednom periodu za postizanje boljih sportskih rezultata, ali i pomoć kod potraga i spašavanja. Zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ove kurseve smo priveli kraju, ali i nabavili dio neophodne ronilačke opreme za održavanje kurseva“- kazali su iz Eko-ronilačke grupe invalida.  

Osim toga, dva člana Interventne službe spašavanja Živinice položili za početnu ronilačku kategoriju Open water diver.

„Ovi mladi momci će u narednom periodu sticati iskustva i biti od pomoći lokalnoj zajednici. Svjedoci smo čestih utapanja na našim jezerima i svakako da postoji potreba za formiranjem timova koji će u narednom periodu brinuti o našim kupalištima, ali i biti tu kad se dogode ovakve nemile situacije“ rekao je Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida