• tik tok

Festival INTERBIFEP ugostit će 108 umjetnika

Sep 14, 2022

Internacionalni bijenalni festival portreta portreta INTERBIFEP bit će otvoren 17.septembra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.Na festivalu će se predstaviti 108 umjetnika iz 23 zemlje koji će pokazati 187 portreta izrađenih u tehnikama crteža, grafike, fotografije i video-art umjetnosti.

Kako su pojasnili iz Međunarodne galerije portreta Tuzla, na otvaranju Festivala, žiri sastavljen od renomiranih članova iz kruga likovnog stvaralaštva, proglasit će i nagrađene autore u šest različitih kategorija i to: Diploma za crtež (otkupna nagrada), Diploma za grafiku (otkupna nagrada), Diploma „Ismet Mujezinović“, Diploma „James H. Pinto“, Diploma za fotografiju, Diploma za video-art portret, dok će dobitnik Nagrade publike za portret biti proglašen prilikom zatvaranja festivala. Glasanje će biti organizirano prilikom posjete Izložbe u okviru 18. INERBIFEP-a i putem Facebook stranice Centar za kulturu Tuzla.

Članovi žirija ovogodišnje INTERBIFEP-a su Ljiljana Stojanović, Igor Čabraja i Admir Mujkić.

Ove godine se festival održava po 18.put te će trajati od 17.septembra do 17.novembra 2022.godine. Nagrada publike se bira 25.decembra.

(Balans)