• tik tok

Dvije decenije rada Prihvatnog centra Duje

Jun 29, 2024

Foto: MFS EMMAUS

Prihvatni centar Duje, jedan od najvećih projekata MFS-EMMAUS-a danas je obilježio 20 godina svog postojanja.Tim povodom organizovan je Dan otvorenih vrata.

Ovim događajem željeli smo informisati javnost i povećati svijest o radu i djelovanju Prihvatnog Centra u lokalnoj i široj zajednici. Ovo je također bila jedinstvena prilika za građane da obiđu kapacitete Prihvatnog centra Duje te da provedu vrijeme sa našim korisnicima, njihovim srodnicima i stručnim osobljem Centra u jednoj opuštenoj i zabavnoj atmosferi.Prilika je to bila i da našim korisnicima uljepšamo svakodnevnicu.

Događaju je prisustvovao veliki broj posjetilaca, rodbine i prijatelja naših korisnika, predstavnika Centara za socijalni rad te predstavnika drugih zdravstvenih, obrazovnih ustanovai udruženja kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo na podršci.

Prisutni su nakon obilaska Prihvatnog centra Duje uživali u programu koji su pripremili sami korisnici ali i zabavnom druženju uz roštilj i animatore.

Nadamo se da će ovaj dan ostati u lijepom sjećanju i posjetiocima ali i našim korisnicima a mi ćemo nastojati da ovaj događaj postane tradicija.

Kroz ovaj Centar je u 20 godina prošlo 1850 ljudi/korisnika a od tog broja 355 je vraćeno u porodicu. Centar trenutno pruža smještaj i podršku za 480 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine što je do sada i najveći broj od kako postoji Centar. Naši korisnici uključuju osobe treće životne dobi s različitim zdravstvenim stanjima, osobe s intelektualnim poteškoćama, osobe s invaliditetom i drugim socijalnim patologijama.

(Balans)