• tik tok

Dobitnik “Zlatnog ljiljana” jutros u Tuzli ubio ženu pa pucao u sebe

Nov 13, 2022

U Tuzli se jutros dogodila tragedija u kojoj je muškarac ubio svoju suprugu, pa pucao u sebe i trenutno je u teškom zdravtsvenom stanju.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su kazali da su njihovi službenici jutros oko osam sati zaprimili prijavu da su se iz stana u Tuzli u Ulici Maršala Tita, čuli pucnjevi iz vatrenog oružja.

“Izlaskom na mjesto događaja, u stanu je zatečeno beživotno tijelo ženske osobe i muška osoba sa povredama nanesenim iz vatrenog oružja. Muškarac je prevezen u UKC Tuzla i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi”, naveli su iz uprave policije MUP-a TK.

Uviđaj obavljaju kantonalni tužilac, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla. Istraga u vezi ovog slučaja je u toku.

Navodno, radi se o Salki Mehmedoviću, dobitniku Najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, a to nam je potvrdio jedan njegov poznanik.

“To je bio dobar čovjek kao hljeb, nije bio nasilan. Miran i kulturan čovjek, za primjer. Porodica mu je zdrava, sin igra u “Slobodi”. Vjerovatno se desilo nešto između njega i žene”- rekao nam je naš sagovornik.

(Balans)