• tik tok

Dobitnici novinarske nagrade “Nino Ćatić” kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića

Sep 1, 2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine čestitao je dobitnicima nagrade, kazavši da je dodjeljivanje ove nagrade izuzetno važan memorijalizacijski čin, te da novinarsko izvještavanje ima prvorazrednu ulogu u zaštiti istine o genocidu u Srebrenici.

Džaferović je istaknuo da je Nino Ćatić historijska ličnost, čiji posljednji izvještaj iz Srebrenicee nikada neće biti zaboravljen, te da je civilizacijska obaveza čuvati sjećanje na njega.

Predstavnici Udruženja Biti novinar, koje je organizator dodjele nagrade, uručili su plaketu zahvalnosti predsjedavajućem Predsjedništva BiH jer, kao visoki pokrovitelj, pruža kontinuiranu podršku nagradi.

Delegaciju nagrade “Nino Ćatić” su činili dobitnici nagrade u oblasti televizijskog priloga Mensud Zorlak i radijskog priloga Merima Uzunalić, te predstavnici Udruženja Biti novinar Emina Hodžić i Dino Durmić.

“Drago nam je da se tradicija prijema u Predsjedništvu BIH nastavila. Svake godine dobitnici nagrada, zajedno sa nama iz Organizacionog odbora Novinarske nagrade Nino Ćatić budemo gosti kod gospodina Džaferovića. Nama je važna ova podrška, a nadamo se da će biti nastavljena i u narednim godinama” – kazao je za portal Balans Dino Durmić.

Novinarska nagrada Nino Ćatić organizuje se već tri godine 10. jula u Memorijalnom centru Potočari Srebrenica.

(Balans)