• tik tok

Danas utakmice četvrtfinala EURA 2024

Jul 5, 2024

Foto: EURO 2024

Španija će igrati protiv domaćina Njemačke u prvom četvrtfinalu UEFA EURO 2024, a slijedi još jedan vrhunski susret između Portugala i Francuske.

Izuzetno nadareni španski tim Luisa de la Fuentea igra protiv samouvjerenog domaćina, jedinog tima koji ih je nadmašio u finalu do sada. Forma Lamine Yamala i Nico Williamsa bila je impresivna.

 “Jedan od njih ima samo 16 Yamal, drugi 21, a opet nastupaju s čistim veseljem, tretirajući svaki meč isto bilo da je finale ili prijateljska utakmica. To je važno u ovakvim utakmicama”- rekao je Mikel Oyarzabal, igrač.

Na današnji dan prije tačno 18 godina Francuska je pobijedila Portugal sa 1-0 u polufinalu FIFA Svjetskog prvenstva 2006.; tada 21, Cristiano Ronaldo je igrao za Portugal, dok je igrač utakmice bio Lilian Thuram – otac sadašnjeg francuskog napadača Markusa. Obje strane (pobjednički, odnosno poraženi finalisti EURO 2016) su imale iscrpljujuće utakmice u finalu 16 na ovom EURO-u, Les Bleus je pobijedio Belgiju zahvaljujući kasnom golu, dok su ljudi Roberta Martíneza trebali penali da nadmaše upornu Sloveniju.

(Balans/EURO 2024)