• tik tok

Danas se završava školska godine u TK

Jun 14, 2024

Foto: Balans

U školama na području Tuzlanskog kantona danas završava nastavna godina i počinje ljetni raspust koji traje do septembra.

Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke TK, tim povodom se obratio učenicima na društvenim mrežama.

“Završava još jedna nastavna godina u osnovnim i srednjim školama. Ovo je vrijeme kada naša djeca konačno mogu predahnuti i uživati u plodovima svog marljivog rada. Djeco, od srca vam čestitam na postignutom uspjehu! Vaša posvećenost, trud i zalaganje su se isplatili, i sada je pred vama zaslužen ljetni odmor. Želim vam da svaki trenutak provedete u radosti, igri i smijehu. Napunite baterije, istražujte nove svjetove kroz igru i druženje i uživajte u svakom trenutku slobode i bezbrižnosti”- poručio je ministar.

Omerović se zahvalio i roditeljima i nastavnicima na, kako kaže, nesebičnoj podršci, strpljenju i saradnji tokom ove godine.

Podsjećamo, azvršen je prvi upisni rok za učenike, odnosno, slijedi drugi i to od 17.6. – 19.6.2024 te treći od 24.6. – 31.8.2024.

Planom upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2024/2025. godinu bit će omogućen  upis 5.328 učenika u 29 srednjih škola Tuzlanskog kantona.

(Balans)