• tik tok

Dan žalosti u Živinicama zbog smrti dva mladića

Aug 1, 2022

Foto: Živinički Hunjer

U Živinicama je danas proglašen Dan žalosti, a povodom tragične smrti Mirnesa Salkanovića i njegovog maloljetnog bratića I.S. koji su se utopili u Rajskom jezeru u Bašigovcima.

Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica je proglasio ovaj ponedjeljak za Dan žalosti na području Grada Živinice.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastava na pola koplja, na zgradi Grada Živinice, te na zgradama javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad Živinice.Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Gradu Živinice.

Medijske kuće na teritoriji Grada Živinice dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti. Porodicima stradalih sugrađana izražavamo iskreno saučešće”- napisao je Kamenjaković.

Podsjećamo, prije nekoliko dana Mirnes Salkanović i njegov maloljetni bratić su se utopili u Rajskom jezeru, a ronioci su tijela izvukli nakon par dana.

Salkanovićima će danas biti klanjana dženaza, a ukop će se obaviti na mezarju Rebilo u Živinicama. Troškove dženaze će snositi članovi neferomalne grupe građana ” Živinički Hunjer” koji su pokrenuli akciju dobrovoljnog davanja priloga za porodice stradalih.

( Balans)