• tik tok

Ljudi iza kamere: Ko su tuzlanski kamermani?

Feb 11, 2023

Svakodnevno na televizijama možete vidjeti novinare koji prave priče o svemu i svačemu. Međutim, rijetko kada možete vidjeti snimatelje, koji su za svaku priču zaslužni kao i novinari. U Tuzli ih ima desetine, pa ćemo vjerovatno nekoga i izostaviti.

Samir Neimarlija jedan je od snimatelja BHRT u ITC Tuzla, u ovom poslu je duže od dvadeset godina. Ne postoji teren gdje nije bio, a Podrinje zna kao svoj džep. Za njega niti jedan problem nije nerješiv.

Enes Muratović je, također, snimatelj BHRT. Muratović je jedan od veterana ovog posla. U karijeri dugoj tri decenije, snimio je hiljade priča iz naše regije.

Alen Hajdarević je kamerman RTV SLON, prije toga je radio na TVT. Osim po snimanju, Hajdarević je poznat i po tome da ima najrazvijenije mišiće od svih medijskih radnika.

Edin Suljendić snimatelj je RTV TK, a radio je još i na TVT, RTV SLON, kao i u privatnoj produkciji Blicko. Suljendića bije glas da je vrijedan, marljiv i odgovoran.

Mirzet Hurić kao kamerman radi na RTV 7, gdje je došao sa TVT. Hurić je također iza kamere skoro tri decenije. Hurić zaslužuje titulu najduhovitijeg kamermana u Tuzli, a vjerovatno i šire.

Fatima Pašanović je jedna od rijetkih žena u ovom poslu, zaposlena je na RTV7, a prije toga godinama je radila na TVT.

Branislav Pavičić trenutno radi za FTV u ITC Tuzla, godinama je radio za TVT i RTV SLON.

Eldin Bosankić je duže od dvije decenije snimatelj RTV TK, cijelu karijeru proveo je u ovoj medijskoj kući, gdje i danas radi ali na drugom radnom mjestu. Bosankić je jedan od najtalentovanijih snimatelja u Tuzlanskom kantonu.

(Balans)