• tik tok

Transporteri u Tuzlanski kanton trebaju stići u maju

Jan 11, 2023

Uprava policije ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nabavlja oklopne transportere za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, potvrđeno je medijima. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je veća od 4,4 miliona KM,a izabran je i najpovoljniji ponuđač.

Tenderska procedura za nabavku transportera za Upravu policije MUP-a TK je okončana te je uplaćen avans od oko 2 miliona KM.  U dokumentu Godišnje obavještenje o dodjeli ugovora u oblasti odbrane i sigurnosti,  za a najsupješnijeg ponuđača je izabrana firma “KM Trade” iz Visokog koja je specijalizirana i registrovana za promet naoružanja i specijalne opreme.

Navodno, transporteri bi u ovaj kanton trebali stići do 22. maja kada se obilježava Dan policije. Inače, policija u Tuzlanskom kantonu u 2022.godini, na raspolaganje je stavljeno oko 15 miliona KM za opremanje, ulaganje u opremu i infrastrukturu i to je najveće ulaganje u policiju poslije rata u ovom kantonu.

U novembru prošle godine je MUP TK predstavio 45 novih vozila nabavljenih za policiju u ovom kantonu i to u vrijednosti od 2 miliona KM. Od novih vozila,  40 je raspoređeno policijskim stanicama, a pet transportnih vozila dodijeljeno je specijalnoj policiji. Osim toga, MUP TK je nabavio i dva “presretača” za kontrolu saobraćaja.

(Balans)