Foto: Printscreen Youtube
Juneći repovi ispod sača su pravi dragulj tradicionalne kuhinje, često viđeni na menijima starih kafana, gde su boemi i gurmani uživali u njihovoj sočnosti i bogatom ukusu. Meso, koje se lako odvaja od kosti i lijepi za prste, pravi je specijalitet za ljubitelje autentičnih jela. Iako djeluje kao kafanski luksuz, uz pravi recept, ovaj gurmanluk možete lako spremiti i u svom domu, donoseći vrhunsku poslasticu na sto koja će oduševiti porodicu i prijatelje.
Za pripremu potrebno:
dva juneća repa srednje veličine, oko 1 kg po komadu
tri glavice crnog luka
tri šargarepe
jedan korijen celera
tri lista lovora
dvije glavice bijelog luka .
ljuta papričica
tri paradajza
svjež peršun i bosiljak
korijander u zrnu
brašno
so, biber i mljevena paprika
2 dcl crvenog vina
goveđa supa za nalivanje (može i od kocke)
Kompletnu proceduru pripreme možete pogledati u videu tuzlanskog kuhara Mirze Nišića.
(Balans)