Foto: Printscreen
Zapečene paprike u rerni sjedinjene sa lijepim nadjevom, naribanim sirom i piletinom su prijedlog za današnji ručak.
Recept :
1. Crvene paprike zapecite u rerni 20ak min na 220 stepeni, izvadite i ogulite. Najbolje ih prije guljenja ostavite da ohlade i otpuste u nekoj kesi, da se potpare. Lakše ćete ih oguliti.
2. Oguljene i očišćene paprike redamo u tepsiju i dodajemo malo ulja preko te ljutu papriku, po želji, jednu kašikicu vegete i malo bibera. Staviti u rernu 15 minuta na 220.
3. Spremite nadjev: 200ml vrhnja za kuhanja, 100 ml mlijeka, 1 supena kašika pavlake, 1 kašikica peršina, pola kašikice origana, 1 kašikica paprike, pola kašikice bijelog luka u granulama, sol i malo šafranike ukoliko imate.
4. Spremite i pileća prsa, narežite ih i začinite
5. Nakon 15 min vadite paprike , dodajete mlijeko preko i vraćatw u rernu 10 min.
6. Uporedo pržite piletinu
7. Nakon 10 min, dodajete nadjev sa vrhnjem preko paprika i vraćate još 10 min. Po želji opet poslije dodati sir i vratiti samo da se malo istopi.
Pogledajte u videu proces pripreme:
(Balans)