• tik tok

Od ponedjeljka izmijenjen režim saobraćaja na Slatini

Oct 18, 2024

Foto: Grad Tuzla

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle započinje prvu fazu radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici „Slatina“ u ponedjeljak, 21. oktobra 2024. godine.

U prvoj fazi su planirani radovi koji će obuhvatiti dio sjeverne saobraćajnice (desna saobraćajna traka gledano iz pravca stadiona Tušanj) – od raskrsnice ulica Rudarska, Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića do spoja ulice Ratimira Deletisa (bivša Franjevačka) s ulicom Muhameda Hevaija Uskufija kod benzinske pumpe „Petrol“.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti potpuno obustavljen za ulaz i izlaz iz ulice Univerzitetska u ulicu Muhameda Hevaija Uskufija.

Na sjevernoj saobraćajnici saobraćaj neće biti u potpunosti obustavljen, već preusmjeren na lijevu traku (gledano iz pravca stadiona Tušanj). Na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu, od raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Albina i Franje Herljevića (raskrsnica kod Doma zdravlja) do raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića.

Privremena izmjena režima saobraćaja trajat će od 21. oktobra 2024. do završetka radova.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

“Mole se građani da do okončanja radova, po mogućnosti, koriste alternativne pravce i poštuju postavljenu signalizaciju radi sigurnosti i nesmetanog odvijanja saobraćaja”-Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

(Balans)