• tik tok

BIHAMK: Saobraćaj pušten danas na putu Mostar-Jablanica

Oct 15, 2024

Foto: FCUZ

Za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu žrtvama poplava koje su pogodile općinu Jablanica, saobraćaj će na magistralnom putu M-17 Mostar-Jablanica biti pušten danas 15.10.2024. godine u vremenskom periodu od 13:00 do 17:00 sati, s naglaskom na propuštanje isključivo vozila za potrebe dolaska na kolektivnu dženazu.

“Molimo sve građane da dolaze organizovano, te da svoje vozila ostavljaju na području grada na mjestima označenim za parkiranje, kako ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa. Poštujte privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i upute policijskih službenika i redara”-naglašavaju iz BIHAMK-a.

Inače, na magistralnom putu Jablanica-Mostar, od 19:00 sati do 07:00 sati ujutro saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 07:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati alternativnim pravcima.

Na putu koji vodi od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj.

Na putu Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila, naizmjeničnim propuštanjem.
Inače, jutros je u BiH kolovoz pretežno suh, a promet vozila umjeren, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

(Balans/BIHAMK)