• tik tok

Nova linija: Danas stiže prvi avion kompanije A-Jet na tuzlanski aerodrom

Oct 7, 2024

Foto: A-Jet

Pri avion avio kompanije A – Jet, koji će saobraćati na redovnoj liniji Istanbul – Tuzla – Istanbul, danas slijeće na Međunarodni aerodrom Tuzla.

Doček aviona, kojim će osim delegacije kompanije A – Jet u Tuzlu doći i visoka delegacija Ministarstva za promet i infrastrukturu Republike Turske predvođena ministrom Abdulkadirom Uralogluomi generalnim direktorom kompanije A-Jet Keremom Sarpom planirana je danas u 11 sati i 30 minuta na pisti Međunarodnog aerodroma Tuzla. Nakon Međunarodnog aerodroma Tuzla, delegacije će kratko boraviti u Tuzli, gdje će posjetiti Skver (portal ulaza u Medresu i Šarenu džamiju), Trg slobode, Soni trg, Kapiju,  Panonska jezera i Turalibegovu džamiju, nakon čega će nastaviti put prema Sarajevu.

Prema najavama, AJet bi od narednog ljeta trebao s Međunarodnog aerodroma Tuzla letjeti i prema poznatoj turskoj turističkoj destinaciji Antaliji.

Podsjećamo, sa Aerodroma Tuzla već leti turska aviokompanije Pegasus također na relaciji Tuzla-Istanbul 

Inače, u periodu januar – avgust 2024. godine Aerodrom u Tuzli zabilježio je 131.797 putnika. Avgust je bio najprometniji mjesec sa ukupno  22.538 putnika. 

U 2023. godini Aerodrom je imao rekordnih 582.336 putnika, ali je zapao u krizu WizzAir-ovm napuštanjem baze na aerodromu prošle godine i ukidanjem velikog broja linija.

(Balans)