• tik tok

I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru i Blidinju

Oct 6, 2024

Foto: Balans

Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj, objavio je BIHAMK.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica mogu saobraćati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Prozor.

Alternativni pravci prema Mostaru su: Sarajevo-Vitez-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Gacko-Nevesinje-Mostar.

Svi građani kojima su vozila oštećena u poplavama dobit će besplatan prevoz vozila do najbližeg servisa ili, u slučaju manjeg oštećenja, uslugu mehaničarske pomoći na cesti.

“Dovoljan je poziv na naš broj telefona za pomoć na cesti – 1282 i naše ekipe će, u skladu sa mogućnostima i razvojem situacije, pomoć pružiti najbrže moguće. BIHAMK još jednom podsjeća sve motorizovane građane da je broj pozivnog centra 1282 dostupan 24 sata, te da je za sve informacije o stanju na putevima operativan broj Informativnog centra 1325”-saopštio je BIHAMK.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali putnička, kombi i terenska vozila mogu saobraćati otežano.

Na regionalnom putu R-408 Drvar-Glamoč zbog oštećenja kolovoza zabranjen saobraćaj za vozila preko 7,5 tona do daljnjeg (alternativni pravci su u funkciji).

Obustavljen je saobraćaj na lokalnim cestama Dusina (Fojnica), Vrani, Gunjani, Bijelovići (Kreševo).

(Balans/BIHAMK)