• tik tok

Uhapšen muškarac u Lukavcu: Presreo vozača minibusa i udario ga tupim predmetom

Oct 3, 2024

Foto: MUP TK Ilustracija

Polcijski službenici Policijske stanice Lukavac jučer su uhapsili 37-godišnjeg A.H. zbog nasilničkog ponašanja, saopštio je MUP TK.

Naime, jučer oko podne, Polcijskoj stanici Lukavac obratio se E.H. iz Lukavca. On ja kazao da je vozio minibus u naselju Modrac kada ga je oko 11:00 sati presreo vozač automobila marke “VW Golf ” koji je izašao iz aumobila, a nakon verbalne prepirke, zadao udarac tupim predmetom te oštetio vjetrobransko staklo na minibusu.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Lukavac i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac, koji su identifikovali navedenog vozača i utvrdili da se radi o A.H.,  rođen 1987. godine iz Lukavca. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilničko ponašanje A.H. je istog dana oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade. O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je naložio da se A.H. uz Izvještaj preda Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

(Balans/MUP TK)