• tik tok

Takmičenje u Srbiji: Ronioci iz Lukavca osvojili prvo mjesto u podvodnoj fotografiji

Sep 30, 2024

Foto: Eko-ronilačka grupa invalida Lukavac

Proteklog vikenda je na jezerima u Beloj Crkvi u Srbiji, održan Međunarodni kup i Prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji u organizaciji Ronilačkog kluba „Roniti se mora” iz Bele Crkve.

Fotografi su i ove godine napravili zanimljive i lijepe fotografije podvodnog svijeta. Na kupu su, kao i proteklih godina, učestvovali i članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

Takmičenje se odvijalo u dvije kategorije Kompakt i DSLR aparata, na tri zadate teme. U kategoriji DSLR aparata najuspješniji je bio Bilal Šarić iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca, 2. mjesto je zauzeo David Damjanović iz Kluba podvodnih aktivnosti KPA Bela Crkva, dok je 3. mjesto pripalo Dušanu Brkoviću iz Ronilačkog kluba Danubius-Spasilac iz Novog Sada. Ajša Begić iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca je zauzela 4. mjesto.

U kategoriji Kompakt aparata 1. mjesto je pripalo Faruku Kahriću iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca, 2. mjesto Dejan Koci iz Ronilačkog kluba „Roniti se mora” Bela Crkva, dok je 3. mjesto zauzeo Elvir Mahmutović iz Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca.

U ekipnom plasmanu Eko-ronilačka grupa invalida je zauzela 1. mjesto sa 136 bodova, 2. mjesto je pripalo Ronilačkom klubu „Roniti se mora” Bela Crkva sa 118 bodova, dok je 3. mjesto sa 111 bodova pripalo Klubu podvodnih aktivnosti KPA Bela Crkva.

„Mi već godinama dolazimo u Belu Crkvu na takmičenja u podvodnoj fotografiji, uslovi na takmičenju su poprilično slični onima na jezeru Kop Šićki Brod, tako da ostvarujemo izuzetno dobre rezultate. Već sljedeći vikend očekuje nas Otvoreno prvenstvo Srbije na Adi Ciganliji u Beogradu, kao i Otvoreno prvenstvo Slovenije u Piranu, krajem oktobra mjeseca”, kažu iz Eko-ronilačke grupe invalida.

(Balans)