• tik tok

Održana druga javna debata kandidata za gradonačelnika Tuzle

Sep 25, 2024

Foto: Revolt

Omladinski pokret Revolt realizovao je javnu debatu „Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Tuzle“ sinoć u 18:00 sati u dvorani Kaleidoskop.

Javna debata organizovana je u sklopu projekta “Ohrabrivanje učešća mladih u procesima donošenja odluka“, te je okupila preko 200 građana i građanki Tuzle, predstavnika nevladinih organizacija, stranki, mjesnih zajednica i javnih institucija.

Kandidati koji su se odazvali učešću na debati bili su Zijad Lugavić (Socijaldemokratska partija), Zoran Blagojević (Stranka Demokratske Akcije) i Derviš Čičko (Stranka za Bosnu i Hercegovinu), kandidat SNSD-a, Tihomir Mihajlović, nije se pojavio na debati.

Kandidati su imali priliku predstaviti svoj plan i program kroz šest tematskih cjelina: Zagađenje zraka, zdravstvena zaštita, gradska infrastruktura, održivi izvori energije, razvoj industrije i spriječavanje odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine, dok su pitanja publike uključivala pitanja sportske infrastrukture, subvencije cijena usluga javnog prevoza i mjere smanjenja rastućeg broja femicida i nasilja nad ženama.

(Balans/Revolt)