• tik tok

(VIDEO) Šabački vašar: Manifestacija sa tradicijom dužom od stoljeća

Sep 23, 2024

Foto: Printscreen Youtube

Ovogodišnji Šabački vašar održava se od 14. do 23. septembra 2024. godine. Kao i svake godine, glavni dan vašara je 21. septembar.

Uprkos promjenama kroz decenije, vašar i dalje privlači na desetine hiljada posetilaca koji dolaze iz svih krajeva zemlje. Tradicionalni luna park sa šarenim ringišpilima, liciderska srca, šećerna vuna i šatori pod kojima se nudi zabava, dio su uobičajene atmosfere koja posebno raduje najmlađe.

Tezge sa novom i polovnom robom nude pregršt predmeta, od onih praktičnih do onih za koje posetioci nisu ni znali da postoje. Na buvljaku polovne robe, po tradiciji, najviše se trguje po principu „sagni se, pa biraj“! Nigdje, osim na šabačkom vašaru, ne možete kupiti donji veš na kilogram, kao ni mnoge druge stvari za kuću koje nećete naći u prodavnicama.

A kad padne mrak, pod šatorima sa narodnjacima, uz miris vrućeg pečenja i hladnog pića, počinje luda zabava koja traje do jutarnjih sati.

U danima vašara, Mihajlovac postaje prava oaza za ljubitelje starih običaja, trgovine i zabave, nastavljajući tradiciju dugu više od jednog vijeka, kojoj se podjednako raduju kako djeca, tako i odrasli.

(Balans)