• tik tok

(FOTO) Nezgoda u Tuzli: Crijep sa zgrade pao na automobil u pokretu i oštetio ga

Sep 5, 2024

Foto: Balans

Jedan automobil večeras je oštećen tokom vožnje u blizini tuzlanskog Skvera, a nakon što je na njega pao crijep sa obližnje zgrade.

Kako nam je kazao vozač automobila Adis Srabović, sve se desilo dok je prolazio pored zgrade na kojoj se radi renoviranje sa druge strane. 

“Na samom ulasku u ulicu Šestu bosansku iz pravca Kojšina, došlo je do pada crijepa sa krova pomenute zgrade, što je razbilo šoferšajbu uz ogrebotine na haubi automobila. Sam osjećaj je bio zastrašujući obzirom da je vozilo bilo u pokretu i na kolovozu”-ispričao nam je Srabović.

On je pozvao policiju koja je izašla na lice mjesta i sačinila zapisnik.

Ako se već rade radovi na zgradi sa jedne strane, postavlja se pitanje zašto nije bio objekat ograđen trakom i sa upozorenjem od mogućnosti pada materijala? S obzirom da se zgrada nalazi između veoma dvije prometne ulice, očito je bio potreban veći oprez i osiguranje onih koji izvode radove.

U ovom slučaju riječ je o materijalnoj šteti koju je moguće nadoknaditi, ali se postavlja pitanje sigurnosti građana i ugrožavanja njihovih života jer prolaze trotoarom ispred pomenute zgrade.

Oštećena porodica Srabović najavljuje pokretanje postupka protiv odgovornih i namirenje štete na automobilu.

(Balans)