• tik tok

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Sep 3, 2024

Foto: BIHAMK

Na graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, objavio je BIHAMK.

Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se suhim kolovozom uz povoljne vremenske uslove. “Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise”poručuju iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu M-17 u Zenici, odvajanje za autocestu A1, izvode se radovi na sanaciji udarnih rupa i redovnom održavanju kolovoza, do završetka radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Zbog pojačane frekvencije vozila formiraju se duge kolone, pa vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

(Balans/BIHAMK)