• tik tok

Stigle ponude u UKC za nabavku aparata za zračenje: Prijavile se dvije firme, a jedna je iz Tuzle

Aug 29, 2024

Foto: Balans

U Univerzitetsko klinički centar Tuzla danas su otvorene ponude u postupku javne nabavke lineranog akceleratora i pratećih uređaja. Došle su dvije ponude, a komisija će u narednom periodu razmatrati pristiglu dokumentaciju.

Ponude su dale dvije firme, tačnije, “Inel” Mostar i “MSG” d.oo Tuzla. S obzirom na hitnost nabavke, komisija će raditi i vikendom kako bi se što prije bio okončan taj proces.

“Komisija se sastoji od 11 članova. Za svaku oblast koja se odnosi na opremu, imamo stručnjaka koji posjeduje određena znanja vezan za predmet nabavke. Pravnici, ekonomisit, stručna lica, radiolozi. Imamo sve kako bismo pravilno ocijenili ponudu”- objasnio je Kadrija Mešić, vršilac dužnosti Šefa službe za nabavke UKC-a Tuzla.

Na komisiju se nmože vršiti pritisak, tvrdi Mešić. Odluka se očekuje čim prije, a komisiji je dato vrijeme da ocijeni najbolju ponudu kako ne bi bilo prostora za žalbe.

Za razliku od prošlih ponuda, firma “MSG”  iz Tuzle novi ponuđač.  

Podsjećamo, jedna od najvećih zdrastvenih ustanova od februara prošle godine nema u funkciji aparat za liječenje onkoloških pacijenata. Iako je novac davno obezbijeđen, beskonačni procesi javnih nabavki i žalbi, uzeli su maha, a ne zna se koliko i života oboljelih građana. Čitav ovaj slučaj istražuje i Kantonalno tužilaštvo.

(Nataša Tadić)