• tik tok

Plaćeni ubica Predrag Ratković uhapšen u kafiću hotela Tuzla

Aug 4, 2024

Foto: Vijesti.ba

Bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković uhapšen je u Tuzli prije dva dana. Njega su u petak navečer identifikovali inspektori obavještajnog odjela Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon čega su specijalci proveli akciju hapšenja.

Kako saznaju Vijesti.ba, Ratrović je uhapšen u kafiću koji se nalazi u sklopu hotela Grand, bivši hotel Tuzla. On je prilokom hapšenja kod sebe imao falsifikovane dokumente na ime Nenad Dragosavec. Njega će danas ispitati postupajući tužilac Tužilaštva TK.

Još nije poznato šta je radio u Tuzli. Postoji sumnja da je trebao izvršiti likvidaciju, ali prilikom hapšenja kod sebe nije imao oružje. Ono što je zanimljivo jeste da za Ratkovićem nije bila raspisana Interpolova potjernica.

Podsjećamo, Apelacioni sud u Beogradu, u martu ove godine, pravosnažno je osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

(Balans/Vijesti.ba)