Foto: Helifilm
Univerzitet „FINRA“ Tuzla 14. i 15. juna organizije 1. Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju uz podršku Turističke zajednice TK i turističkih zajednica općina i gradova TK, pod nazivom „Održivi razvoj turističke destinacije“.
Na konferenciji su planirane diskusije i rasprave o bitnim temama kada je u pitanju pomenuta oblast, a svoje mišljenje dat će brojni stručnjaci iz različitih sektora iz BiH, regije, Evrope i svijeta.
Obrazovanje i stručno osposobljavanje kadrova u turizmu, ugostiteljstvu i gastronomiji – ključni faktor održivog razvoja turističke destinacije jedna je od tema o kojoj će se razgovarati. Potom, o prirodnim i antropogenim dobrima grada Tuzle u funkciji razvoja, zatim o strategijama održivog razvoja u turizmu, o značaju ruralnog turzima za razvoj ruralnih područja, halal održivog turizam, mogućim doprinosi turizma održivom razvoju, poduzetničkim potencijalima mladih u turizmu, upotrebi digitalnog marketinga u turizmu, itd.
Inovativni pristup brendiranju turističkih proizvoda i turističke destinacije – primjeri dobre prakse, definiranje i pozicioniranje turističkih proizvoda općina i gradova Tuzlanskog kantona i kreiranje zajedničke turističke ponude Tuzlanskog kantona, također, jedna je od tema.
Tokom panel diskusije vrhunski kuhar Nermin Hodžić, direktor Cooking Academy Sarajevo, će sa najboljim kuharima iz Bosne i Hercegovine i Regiona, pripremati tradicionalna jela bosanske kuhinje i jela internacionalne kuhinje i dijeliti prisutnim na panel diskusiji.
Kompletan program konferencije kao i zaista veliku i raznovrsnu listu učesnika, možete pogledati ovdje.
(Balans)