• tik tok

Radnik stradao u Doknju: Pao sa 11 metara visine objekta na kojem je radio

Jun 11, 2024

Foto: Balans Ilustracija

U tuzlanskom naselju Dokanj jučer je poginuo 33-godišnji S.M. iz Zavidovića prilikom pada sa krova hale gdje je izvodio radove.

Kako je objašnjeno iz Uprave policije MUP-a TK, Policijska stanica Istok je jučer oko 15:40 sati zaprimila prijavu od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla da je pao radnik sa obejkta u izgradnji.

Izlaskom na mjesto događaja policijskih službenika, potvrđeni su navodi prijave, te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo, te da se radi o 33-godišnjem S.M. iz Zavidovića. Dežurni ljekar je na mjestu događaja konstatovao smrt imenovanog.

Po naredbi tužioca, tijelo je prevezeno u Komemorativni centar Tuzla, a dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Uviđaj u Doknju je jučer obavila dežurna tužiteljica u saradnji sa istražiteljima OKP PU Tuzla. Na terenu je bio i vještak zaštite na radu, kao i inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića S.M, pao je sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju.

Poduzimaju se sve potrebne  istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj. Tužilaštvu će istražitelji PU Tuzla i vještak dostaviti izvještaje i prateće materijalne dokaze, rečeno je iz Tužilaštva.

(Balans)