• tik tok

Zbog komplikacija na porodu u Opštoj bolnici Gračanica: U Lukavac dovezena 29-godišnja žena bez znakova života

May 23, 2024

Foto: Balans

U Dom zdravlja Lukavac sinoć je 29-godišnja E.H dovezena sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica, bez znakova života, a dežurni ljekar je konstatovao smrt, saopšteno je danas iz Uprave policije MUP- TK.

Kako je objašnjeno, oko 21:15 sati, Policijska stanica Lukavac je obaviještena od strane Doma zdravlja Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu dovežena žena bez znakova života.

“Prema navodima prijave, E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice,u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno”-saopštila je medijima Adnana Sprečić, portparolka Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni tužilac kantonalni tužilac po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji Policijske uprave Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji Policijske uprave Gračanica.

(Balans)