• tik tok

(FOTO) Čarobni svijet podvodne fotografije: Lukavački ronioci zauzeli treće mjesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

May 20, 2024

Foto: Eko-ronilačka grupa invalida

Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca je zauzela 3. mjesto na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u podvodnoj fotografiji koje je protekli vikend održani na jezerima u Beloj Crkvi u Srbiji.

Takmičenje je orgnaizovao Klub podvodnih aktivnosti “Bela Crkva“, a pod pokroviteljstvom Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije.

U ekipnom plasmanu, najuspješniji su bili takmičari Kluba “Svet ronjenja” iz Pančeva sa 248 bodova, 2. mjesto su zauzeli domaćini iz Kluba “Bela Crkva” sa 214 bodova, dok su takmičari Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca sa 169 boda zauzeli 3. mjesto.

U ukupnom plasmanu u kategoriji Kompakt aparata 1. mjesto, sa 124 boda, osvojio je Aleksandar Pejčić iz kluba domaćina, 2. mjesto, sa 86 bodova, pripalo je Faruku Kahriću iz Eko-ronilačke grupe invalida i 3. mjesto Marku Obradoviću, također, iz kluba domaćina, a koji je osvojio 76 bodova.

„Mi se već dugi niz godina bavimo podvodnom fotografijom i ono što nas raduje je da u zadnje vrijeme naši mladi članovi ostvaruju sve bolje rezultate, kako u podvodnoj fotografiji tako i u podvodnom streljaštvu i podvodnim vještinama. Poziv je svim mladima koji su zainteresovani za ronjenje da nam se jave i zavire u čaroban svijet ispod površine vode“ – pozivaju iz Eko-ronilačke grupe invalida.

(Balans/ Eko-ronilačka grupa invalida Lukavac)