• tik tok

Mreža Moje pravo najavljuje šetnju: Neka naša složnost bude temelj za promjene

Mar 22, 2024

Foto: Moje pravo

Mreža udruženja “Moje pravo”, povodom 2. aprila, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, organizuje šetnju “zaJEDNO 2024” te poziva građane, organizacije i ustanove pruže podršku djeci i osobama sa invaliditetom.

Kako je rečeno iz Mreže, taj dan je prilika da se podigne svijest o potrebnoj podršci djeci i osobama sa invaliditetom i da svi zajedno rade na stvaranju društva koje je osjetljivo, prihvaćajuće i inkluzivno prema djeci i osobama sa invaliditetom.

“Upravo zbog toga, pozivamo vas da se pridružite našoj šetnji u Tuzli 02.04.2024. godine u 12:00 sati, kako bi smo zajedno iskazali podršku i solidarnost za svu djecu i osobe sa invaliditetom i ukazali na probleme sa kojima se svakodnevno susreću te uputili inicijative nadležnima vezane za poboljšavanje prava djece i osoba sa invaliditetom. Neka naša zajednička snaga bude glas onih koji se često ne mogu čuti, neka naša složnost bude temelj za promjene i napredak. Zajedno možemo stvoriti društvo u kojem su svačije različitosti cijenjene i poštovane”- poručuju članice Mreže.

Osim toga, planirano je da šetnja postane tradicionalna i to na različite simbolične datume, a koji ukazuju na prava djece i osoba sa invaliditetom.

(Balans/Mreža)