• tik tok

Federacija BiH bogatija za 296 policijskih službenika

Mar 20, 2024

Foto: Vlada FBiH

Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih danas je promovisala 42. generaciju polaznika koji su dobili početni čin “policajac”.

Obuku za početni čin je uspješno okončalo 296 polaznika iz ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10.

“S obzirom da sam i sam bio dugogodišnji pripadnik policijskih snaga znam da vam posao neće biti nimalo lak i da će pred vama biti puno izazova, ali čvrsto vjerujem da ste vi generacija koja će nas učiniti ponosnima. Vaša dužnost je da provodite zakon i da pred zakonom sve ljude tretirate jednako. Uvijek se držite slova zakona i radite u interesu svih građana BiH. Vi ste budući policajci kojim je narod dao povjerenje i kojima narod vjeruje, a vi ste ti koji trebate svojim postupcima to povjerenje sačuvati i učvrstiti”- rekao je na promociji Ramo isak, ministar Federalne uprave policije.

Za najbolju kadetkinju danas je proglašena polaznica 5. voda Samra Mujkić sa prosjekom ocjena pet. Kadetkinja Mujkić zahvalila se ministru Isaku na organizaciji dodatnih edukacija i seminara koji su kadetima pomogli u daljem usavršavanju, kao i uposlenicima Akademije koji su nesebično dijelili svoje znanje. Ona je istakla da će sa kolegama kao policijski službenici nastojati doprinijeti stvaranju sigurnog okruženja za sve građane, te da će biti primjer integriteta, poštenja i profesionalizma u obavljanju svojih dužnosti, kao i da su se spremni suočiti sa izazovima i rješavati ih na najbolji način.

Nakon obraćanja prisutni su minutom šutnje odali počast tragično nastradalom polazniku Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona Saši Mikiću.

(Balans/Vlada FBiH)