• tik tok

Pronađena droga u Gračanici: Policija uhapsila četiri osobe

Jan 30, 2024

Foto: MUP TK

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su izvršili pretrese 11 osoba na 14 lokacija na području Gračanice te uhapsili četiri osobe.

Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i Policijske uprave Gračanica, su nakon višemjesečne istrage usmjerene na oduzimanje slobode i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, postupili po naredbi Općinskog suda u Gračanici.

“Prilikom pretresa, pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku”- pojašnjeno je iz MUP-a TK.

Aktivnosti su sprovedene pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva te su uhapšaeni 30-godišnji K.N, 26-godišnji A.D., 33-godišnji A.M. i 31-godišnji A.B., svi iz Gračanice.

Nakon kriminalističke obrade navedene osobe će uz Izvještaj, biti predate na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

(Balans/MUP TK)