• tik tok

Apel za pomoć: Emmaus preuzeo brigu o sirijskom sirotištu

Jan 26, 2024

Foto: MFS Emmaus

Međunarodni forum solidarnosti “Emmaus” iz Doboj Istoka je preuzeo brigu o Domu za jetime bez oba roditelja „Dar Al Yasmin“ iz Idliba u Siriji na godinu dana, objavila je ova orgamizacija.

U sirotištu je trenutno smješteno 42 djece.

“Jako težak period odrastanja bez roditelja koji su ubijeni tokom ratnih dešavanja je pred njima a veliki izazov pred svima nama, pa se iskreno nadamo da ćete nam kao i do sada pomoći u ovim iskrenim namjerama. U periodu nedavnih razornih zemljotresa, kada smo distribuirali pomoć na teritoriji Sirije, posjetili smo ovo sirotište i uručili paketiće za djecu, koju su prikupili mališani sa TK i drugih dijelova Bosne i Hercegovine u akciji „Djeca djeci od srca“, pored toga, uručene su i druge neophodne stvari za nesmetano funkcionisanje.Tada smo uvidjeli tešku situaciju funkcionisanja ovog Doma i obećali pomoći u skorije vrijeme”- pojasnili su iz “Emmausa”.

Ukupni troškovi funkcionisanja sirotišta iznose 100.000 KM za godinu dana. Mjesečni troškovi po jednom djetetu iznose 200 KM, što na godišnjem nivou iznosi 2.400 KM.

“Svoju podršku u vidu donacija možete uplatiti na navedeni broj žiro računa. Svaka uplata je od velikog značaja i uvjereni smo da udruženim snagama možemo isfinansirati rad ovakve ustanove”-poručili su iz organizacije.

Podršku možete pružiti i pozivom na broj 17073 i donirati 2 KM za rad sirotišta.

DONIRAJTE I PUTEM PAYPAL-A NA: doniraj@mfs-emmaus.ba

Uni Credit Banka
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482
Svrha uplate: Pomoć sirotištu u Siriji

(Balans/Emmaus)