• tik tok

U protekla 24 sata u TK: Lakše povrijeđeno nekoliko osoba

Jan 14, 2024

Foto: Balans

Na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe lakše povrijeđene, a o stepenu povreda jedne osobe ljekari se nisu izjasnili.

Inače, prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz.

“Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme”- kazali su iz BIHAMK-a.

Zbog učestalih odrona, izdvajaju se putevi Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres.

U toku su radovi na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci divljih konja na cestu. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

(Balans/BIHAMK)