• tik tok

Od ljeta direktan let iz BiH za Barcelonu

Jan 3, 2024

Foto: Getty Images

Banjalučki aerodrom u decembru zabilježio 20. 991 putnika, sarajevski 76.891, a najmanje putnika je imao Međunarodni aerodrom Tuzla, odnosno, 17.895.

S obzirom da je sa tuzlanskog aerodorma od decembra počela letjeti grčka kompanija “Lumiwings” očekuje se da poraste broj putnika kao i više destinacija.

Međunarodni aerodrom Banja Luka poslovnu godinu završava sa saobraćajem sa oko 460.000 putnika što je za 120.000 putnika više u odnosu na 2022. godinu, sapošteno je iz ovog preduzeća. Ono što je zanimljivo je da ovaj aerodrom uvodi i let za Barcelonu, ali prvi put direktno, bez presjedanja iz BiH.

Rast saobraćaja u kontinuitetu bio je preduslov za širenje broja destinacija u 2024. godini tako da će putnici sa banjalučkog aerodroma pored Turske, Tunisa, Egipta i Grčke već od juna moći da putuju na nove destinacije poput Barcelone, ali i da izaberu neka od brojnih grčkih ostrva.

“Također, nova sezona, već od aprila naredne godine, će povezivati Banja Luku i sa njemačkim gradom Baden Baden, koji graniči sa Francuskom, Austrijom i Švajcarskom, tako da će pored trenutnih saobraćanja na destinacije Bazel, Dortmund, Brisel, Getebor, Štokholm, Memingen, Beč i Beograd, ponuda letova sa banjalučkog aerodroma omogućavati putnicima širi spektar za realizaciju poslovnih, studijskih, turističkih i porodičnih putovanja”- pojašnjeno je iz banjalučkog aerodroma.

(Balans)