• tik tok

Enver Moralić donirao vatrogasno vozilo Kotor Varoši

Jan 2, 2024

Foto: Opština Kotor Varoš

Enver Moralić, biznismen rodom iz Kotor Varoši, kupio je vatrogasno vozilo svom rodnom gradu čime će vatrogascima biti lakše i sigurnije obavljati svoje zadatke.

Enver Moralić, vlasnik više kompanija među kojima je i vinarija „Kutjevo“, donirao je najnoviji model vatrogasnog vozila TLF-4000 opštini Kotor Varoš. Moralić je nakon razgovora sa načelnikom opštine Kotor Varoši Zdenkom Sakanom i izrazio spremnost da pruži podršku u rješavanju određenih infrastrukturnih problema od opšteg značaja za sve građane ove lokalne zajednice.

„Gospodina Moralića sam upoznao sa problemima u radu Teritorijalne vatrogasne jedinice Kotor Varoš, koja po broju intervencija, opremljenosti i obučenosti vatrogasaca spada među najuspješnije vatrogasne jedinice u Republici Srpskoj. On je shvatio ozbiljnost situacije i zahvalni smo mu neizmjerno na ovoj donaciji“- kazao je Sakan.

Ono što vozila izdvaja od drugih modela je dupla kabina, kontrolni sistem pumpe preko displeja, unutrašnji rezervoar sredstva za gašenje za najbolju moguću raspodjelu osovinskog opterećenja, maksimalni bočni prostor za skladištenje i ekonomičan dizajn.

Ne samo da su pomogli svom gradu i poveća sigurnost, već i domaćoj ekonomiji. Naime, vozilo su kupili od domaćeg proizvođača, firme “Su-Ad” iz Živinica.

“Priča o braći koja su, trbuhom za kruhom, pronašla uspjeh u tuđem svijetu postala je epska saga. Njihova povezanost s rodnom grudom bila je jača od kilometara koji su je razdvajali. Ljetni odmor donio im je ne samo osvježenje, već i saznanje o gorućoj potrebi u njihovoj zajednici. Vatrogasna jedinica, branitelj bezbednosti građana, patila je zbog zastarjelog vatrogasnog vozila. Uzorni građani Kotor Varoši, ti dvojica velikodušnih sinova, odlučili su da nešto promijene. Njihov poziv kompaniji SU-AD d.o.o. bio je ne samo gest podrške domaćoj proizvodnji već i izraz vjere u svoj kraj. S ljubavlju prema svojoj domovini, kupili su vatrogasno vozilo vrhunske kvalitete i vrijednosti, pružajući svojoj zajednici alat zaštite koji zaslužuje”- između ostalog, napisao je na društvenim mrežama Suad Bešlić, vlasnik firme “SU-AD.

(Balans)