• tik tok

Vlada TK nastavlja ulaganje u UKC Tuzla: Sutra potpisivanje ugovora vrijednih oko milion maraka

Dec 6, 2023

Foto: Balans

Vlada Tuzlanskog kantona za opremanje Univerzitetskog kliničkog centra u proteklih godinu dana uložila je više od 20 miliona maraka. Sutra će biti upriličeno potpisivanje Ugovora o finansiranju Projekta I. faze adaptacije i opremanja Odjeljenja za dječiju i adolescentnu psihijatriju na Klinici za psihijatriju JZU UKC Tuzla, Ugovora o finansiranju Projekta adaptacije dijela Klinike za ginekologiju i akušerstvo JZU UKC Tuzla i Ugovora o finansiranju Projekta rekonstrukcije prostorija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata JZU UKC Tuzla. Ukupna vrijednost ovih ugovora je 934.000 KM.

Prilikom nedavne posjete Klinici za ginekologiju UKC Tuzla, premijer TK Irfan Halilagić je kazao kako Vlada TK ulaže u ovu ustanovu značajna sredstva, a da je obnova ove klinike neupitna.

„Razlog za ovo što smo mi ovdje je taj da su do nas dolazile glasine kako ovdje trudnice i porodilje nemaju dobre uslove boravka. Vlada Tuzlanskog kantona ima dobru sinergiju sa UKC Tuzla, mi smo zainteresovani da ovaj projekat realizujemo. Sredstva sada treba planirati u budžetu za narednu godinu. Podrška Vlade TK ovoj ustanovi je neupitna“, kazao je Irfan Halilagić, premijer TK.

Potpisivanje ugovora će biti održano sutra u zgradi Vlade TK.

(Balans)