• tik tok

Par Selo kod Tuzle: Vozač udario automobilom u kuću i prevrnuo se

Nov 12, 2023

Foto: Vatrogasci

U naselju Par Selo kod Tuzle, zbog neprilagođene brzine, vozač se prevrnuo i sa autom udario u obližnju porodičnu kuću. Nije bilo smrtno stradalih, prema informacijama vatrogasaca. Povrijeđenim osobama pomoć su ukazali uposlenici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, morali su intervenisati i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Inače, u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona, dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je povrijeđene tri osobe.

Dvije osobe su zadobile lake tjelesne povrede, a za jednu povrijeđenu osobu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Kako je saopštio BIHAMK, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Magla smanjuje vidljivost dolinom rijeka: Save, Vrbasa, Spreče i Drine. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da posjeduju zimsku opremu.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Lukavac-Gračanica (u Sižju), Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), kao i na nekoliko lokaliteta magistralnog puta Semizovac-Olovo-Kladanj. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja od 10 do 20 minuta.

(Balans)