• tik tok

MUP TK: Otkrivena osoba koja je lažno dojavila bombu u Gračanici

Nov 6, 2023

Foto: Balans

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica, priveli su 37-godišnjeg R.M. iz Petrova koji se tereti za lažno dojavljivanje bombe jučer u Tržnom centru “Etna” u Gračanici, saopštio je MUP TK.

 U saradnji sa policijskim službenicima PS Petrovo, R.M. je priveden u njihove prostorije, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada od strane službenika OKP PU Gračanica. Nakon kompletiranja predmeta, protiv R.M. će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, biti dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Lažno prijavljivanje iz člana 347. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, jučer oko 14:20 sati, PS Gračanica obratilo se NN muško lice i tom prilikom prijavilo da je u Tržnom centru “Etna” u Gračanici postavljena eksplozivna naprava. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici PS Gračanica koji su izvršili evakuaciju prisutnih oosba iz objekta tržnog centra, nakon čega je izvršen kontradiverzioni pregled unutrašnjosti objekta od strane službenika Jedinice za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a, tokom kojeg nije pronađena eksplozivna naprava.

(Balans/ MUP TK)