• tik tok

Tuzlaci ogorčeni zbog problema sa grijanjem: Uredno se računi naplaćuju, a isporuka katastrofa

Nov 4, 2023

Foto: Balans

Nakon što je jučer Tuzla bila bez grijanja zbog kvara u Termoelektrani Tuzla koji je, prema trenutno dostupnim informacijama, sinoć otklonjen, jutros ponovo problemi. Građani Tuzle na društvenim mrežama ne kriju ogorčenje jer tvrde da sum radijatori ledeni.

Kako su za RTV7 potvrdili iz JP Centralno grijanje d.d.Tuzla, otežana je isporuka toplotne energije u gradu, a više informacija bit će u prijepodnevnim satima.

“Poštovani korisnici usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla obavještavamo vas da je nakon sanacije kvara u Termoelektrani Tuzla u toku normalizacija isporuke toplotne energije za grad Tuzla, naselja Šićki brod i Bukinje.

Hvala za razumijevanju i strpljenju”- zadnja je informacija iz pomnute firme na društvenim mrežama.

Kako građani pišu, grijanja jučer nije bilo u naseljimaMosnik, Solina, Bulevar, Paša Bunar Slatina, Slavinovići, Dragodol, Sjenjak, itd.

“Kod nas ga nije bilo ni probno, a svo vrijeme radijatori ledeni. U dva, tri navrata su puštali, ali samo na mali radijator u kupatilu, dnevni boravak isto dva puta na par sati u Ši Selu. Valjda misle da se grijemo napolju. Nazoveš im broj, daje vam opciju da pritisnete broj 1 ako imate problema sa kvalitetom grijanja, a onda dobijate znak: tu tu tu”- napisala je jedna građanka na društvenim mrežama.

Građani ne kriju ogorčenje zbog problema sa griojanjem koje iskazuju na društvenim mrežama.

“Ima li negdje neko obavještenje do kada neće biti grijanja? Uredno se računi naplaćuju, a isporuka katastrofalna”

“Od jučer hladni radijatori. Valjda poprave da ne smrzavamo”

“Sjenjak 15 maj u prvom i drugom ulazu nema, a peti ulaz ima, bas smješno”

(Balans)