• tik tok

Pucnjava u SAD: 22 ubijenih, više od 50 ranjenih

Oct 26, 2023

Foto: Facebook

Najmanje 22 ljudi je ubijeno, a 50 do 60 ih je ranjeno u masovnoj pucnjavi koja se dogodila u srijedu u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine.

Objavio je ovo CNN pozivajući se na više izvora iz policije.

Ured šerifa okruga Androscoggin objavio je dvije fotografije osumnjičenika na Facebooku, rekavši da je u bijegu. Zatražena je pomoć javnosti u identificiranju osumnjičenika na slici, bradatog muškarca u košulji dugih rukava i trapericama koji drži pušku. Za njim traje masovna policijska potjera.

Ubica je studirao inženjerstvo na Univerzitetu Maine prije otprilike 20 godina, kazao je predstavnik obrazovne ustanove. Card je ondje bio student od 2001. do 2004., iako nije bilo odmah poznato je li diplomirao, kazao je glasnogovornik Univeziteta Maine Eric Gordon za NBC News. Gordon je rekao da nije imao pristup drugim studentskim informacijama o Cardu.

Policija je potvrdila kako je Card “nedavno prijavio probleme s mentalnim zdravljem”, odnosno da je priznao da čuje glasove i prijetio da će zapucati u bazi Nacionalne garde u gradu Saco. Policija ima informaciju da je Card bio u ustanovi za mentalno zdravlje dvije sedmice ovog ljeta, a zatim je pušten.