• tik tok

Slatka u Klubu Zmajevo srce: Uređena bašta ispred objekta

Oct 21, 2023

Klub Zmajevo srce koji zapošljava osobe sa Down sindromom i drugim oblicima invaliditeta u maju je promijenio adresu poslovanja i nalazi se u TC Sjenjak.

Iako je klub imao prostran lokal i opremljenu unutrašnjost, vanjska bašta koja je u ljetniom periodu neophodna za rad, nije bila adaptirana i uređena onako kako su željeli u Klubu Zmajevo srce. To se ovih dana promijenilo te su dobili saglasnost za uređenje ljetne bašte.

„Prostor ispred našeg Kluba ” Zmajevo Srce “- Down syndrome caffe smo konačno uredili. Sad vas čeka još ljepši ambijent. Vidimo se na najboljoj kafi u gradu.“ – naveli su na zvaničnoj stranici. A osnivač Kluba Zmajevo srece Omer Isović ističe da klub ima podršku gradske uprave.

„Gradonačelnik Zijad Lugavić je podržao rad Kluba finansijski. Dobili smo podršku i da prostor ispred kluba uredimo za druženje članova i organizaciju raznih događaja. Pokrenuli smo svakog petka od 14 sati disco za osobe sa invaliditetom, a ovog petka je bilo odlično.“ – kazao je Isović za portal Balans.

(Balans)