• tik tok

(VIDEO) Vanserijski muzički talenat: Ajdin Osmanović najavio koncerte u rodnom Srebreniku i Tuzli

Oct 16, 2023

Ajdin Osmanović iz Srebrenika vanserijski je muzički talenat. Iako ima tek 12 godina, raskoš glasa ovog dječaka nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ajdin će u novembru održati dva solistička koncerta i to u Tuzli i Srebreniku.

Njegov nastavnik muzičkog Jasmin Brašnjić koji je i njegova muzička pratnja na nastupima, kaže da u dvodecenijskoj karijeri nastavnika nije sreo učenika sa ovakvim talentom i osjećajem za muziku.

„Ajdin kada se ovdje pojavio prvi puta, tada je bio šesti razred, ja sam znao da će to biti pjevač koji se rađa jednom u 1.000 godina. Njegov način pjevanja, širina pluća i sve to, to je nešto što je od Boga, a emociju koju on emituje je teško opisati riječima. On svojim glasom, pjevanjem, dotiče najdublje emocije u svakom ko ga sluša.“ – ističe Brašnjić.

Ajdin je, zajedno sa nastavnikom Jasminom Brašnjićem, kroz video snimke skrenuo pažnju cijele regije, što je rezultiralo i nastupima u Makedoniji gdje su naišli na izvanredne reakcije publike.

„Nama je cilj da Ajdin sačuva zdrav razum i čisto srce, da razumije svijet u kojem se kreće. Mi idemo polako, ne žurimo jer Ajdin će biti definitivno regionalna zvijezda, a ja vjerujem i zvijezda na svjetskom nivou.“ – dodaje Brašnjić.

Ajdin i nastavnik Jasmin uskoro nastupaju i u Tuzli i Srebreniku. Publika koja dođe, imat će šta da čuje.

„Nastavnik već sprema repertoar, bit će tu sevdalinki, makedonskih pjesama, dio pjesama zabavnog žanra. Ja se nadam da će publika uživati u našem nastupu. Pozivam sve koji mogu da dođu na koncerte u Tuzli i Srebreniku.“ – kaže Ajdin Osmanović.

Solistički koncerti Ajdina Osmanovića odražt će se u BKC Tuzla 16.11 i u Srebreniku 23. 11.

(Balans)