• tik tok

(FOTO) Ronilački kurs: Lukavčanka Ajša Begić zaronila 18 metara u Jadranu

Oct 16, 2023

Foto: Eko- ronilačka grupa invalida Lukavac

Članovi “Eko-ronilačke grupe invalida” iz Lukavca su proteklog vikenda u Neumu odradili zarone u Jadransko more sa početnom ronilačkom kategorijom.

Polaznica ronilačkog kursa je i Ajša Begić, učenica prvog razreda ekonomske škole. „Ronjenje je zanimljiv sport i ono što je mene posebno impresioniralo je taj neobičan podvodni svijet koji je u stalnom pokretu. Do sada sam ronila na jezeru i ono ima svoje čari, ali zbog bistrine vode, ipak mi je ljepše roniti na moru”- rekla Ajša.

Nakon uspješne takmičarske sezone, završeni su ronilački kursevi za nove članove.

“Ovi mladi momci i djevojke su nakon završetka teorijskog i praktičnog dijela na jezeru Kop Šićki Brod, odradili zarone u Neumu do dubine od 18 metara. To je granična dubina na kojoj mogu roniti sa početnom ronilačkom kategorijom Open water diver i nakon završetka kursa polaznici dobijaju međunarodno priznat certifikat. Ovo je bila prilika i da počnemo sa pripremama pred narednu sezonu u podvodnom streljaštvu, podvodnim vještinama, ali isto tako i da naši mladi članovi savladaju vještine upravljanja motornim čamcem”- rekao je Bilal Šarić, predsjednik “Eko-ronilačke grupe invalida” iz Lukavca. 

(Balans/ Eko ronilačka grupa invalida)