• tik tok

(VIDEO) Vratio se iz Njemačke u BiH i bavi se poljoprivredom: Neću da dođem ovdje godišnje 15 dana i slušam pjesme o materi i ocu

Oct 9, 2023

Hazim Halilović iz Đurđevika kod Živinica, mladi je inžinjer agronomije i bavi se poljoprivrednom proizvodnjom. Nedavno je napustio BiH i otišao u Njemačku. Ipak, nakon nepunu godinu dana, odlučio se vratiti i ovdje započeti život.

Hazim kaže da se nije pokajao, dodaje da ne želi u Bosnu i Hercegovinu dolaziti jednom u toku godine i slušati pjesme o majci i ocu.

“Dođu ljudi ovdje iz Njemačke i slušaju pjesme Adnana Zenunovića. Majko, babo… kreka, dreka. Budu tu 15 dana i hajmo nazad, ja to neću. Ja sam se vratio i pronašao sam se u poljoprivredi.” – priča ovaj mladić.

On ističe da je zadovoljan kako poslom, tako i podrškom države poljoprivrednicima.

“Ja kako vidim, neki nisu zadovoljni. Ja jesam. Kako? Pa tako, mi svake godine imamo poticaje od 35% na kupovinu novih mašina. Država nam daje to. Kupiš mašinu od 100 hiljada maraka, dobiješ 35 hiljada od države. Zamisli ti da kupiš stan od 100 hiljada i dobiješ od države 35 hiljada. Mislim da bi ti bila zadovoljna” – priča ovaj mladić za Youtube kanal Dijane Halilović. Cijelu priču možete pogledati u narednom videu.

(Balans)